Polisen arbetar på platsen där flera personer sköts på morgonen den 4 augusti i Ohio, USA. Foto: TT

Nio döda i skjutning i Ohio: ”Skytten bar skyddsutrustning”

Uppdaterad
Publicerad

Nio personer dog och 27 skadades i Dayton i delstaten Ohio efter en skjutning i ett barområde. Detta bara drygt tolv timmar efter skjutningen i Texas som krävde över 20 liv.

– Skytten hade skyddsutrustning, högkapacitetsmagasin och extra magasin, säger Daytons borgmästare under en presskonferens.

Polisen larmades om en skottlossning i centrala Dayton. Väl på plats påträffades skadade personer. Nio personer bekräftas vara döda och 27 personer skadade. Skjutningen ska ha inträffat i eller i anslutning till en bar.

Enligt polisen ska den misstänkta gärningspersonen ha skjutits till döds av polis på plats. Under dådet hade han på sig skyddväst, mask, hörselskydd och ska ha haft med sig extra ammunition.

Skjutning i Dayton, Ohio

Vittnen och myndigheter beskriver platsen för skjutningen som en lugn plats, populär för turister.

– Det är en väldigt tragisk händelse och vi gör allt vi kan för att undersöka vad som hänt, och få reda på ett motiv, säger polisen.

Polisen i Dayton skriver på Twitter att tio personer inklusive gärningspersonen har dött och minst 16 personer skadats i skjutningen. Foto: Dayton Police, Twitter

Man vet fortfarande inte motivet bakom skjutningen.

Polis var snabbt på plats vid händelsen och uppger att ”skytten neutraliserades på ungefär 30 sekunder efter att han avfyrat sina första skott”.

Nan Whaley riktar ett tack till poliserna som var först på platsen och säger att de förmodligen räddade ”hundratals personers liv”.

Hon säger även att hon fått flera stöttande meddelanden.

– Det sorgliga är att jag har fått meddelanden från flera städer runtom i landet som gått igenom samma sak.

– Vi ber alla att tänka på de här människorna som går igenom en väldigt svår tid nu. Men jag vet att vi som ett samhälle kommer att fortsätta ta oss igenom det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning i Dayton, Ohio

Mer i ämnet