Skada efter skottlossning mot en vaktkur med skottsäkert glas vid USA:s ambassad i Ankara. Foto: AP Photo/Burhan Özbilici

Skottlossning mot USA:s ambassad i Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossningen inträffar i kölvattnet av den djupa krisen mellan Turkiet och USA. Ingen kom till skada och gärningsmännen eftersöks av turkisk polis.

– Vi kan bekräfta att en säkerhetsincident inträffade vid den amerikanska ambassaden inträffade imorse. Vi har inga rapporter om skadade och vi undersöker detaljerna i samband med dådet. Vi tackar den turkiska polisen för deras snabba reaktion, uppger David Gainer, talesperson vid amerikanska ambassaden i Ankara.

Skotten träffade skottsäkra glasrutor vid ambassadens vaktkur. Det var vid femtiden imorse lokal tid som flera skott avfyrades mot ambassaden. Gärningsmännen flydde sedan i en vit bil, enligt uppgifter i turkiska medier. Polisen söker nu efter gärningsmännen.

Den diplomatiska relationen mellan Turkiet och USA är mycket ansträngda, sedan USA:s president Donald Trump infört ekonomiska straffåtgärder för att Turkiet håller den amerikanska frikyrkopastorn Andrew Brunson frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.