Polis undersöker den plats i Chattanooga, i den amerikanska delstaten Tennessee, där fyra militärer sköts till döds. Foto: TT

Skottlossning på militärbas i USA

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer uppges ha dödats i två skottlossningar vid anläggningar som tillhör militären i Chattanooga i den amerikanska delstaten Tennessee, enligt amerikanska myndigheter.

De fem döda, fyra offer och en gärningsman, miste alla livet vid flottbasen Navy Reserve vid motorvägen Amnicola. Den andra skottlossningen inträffade kort innan, vid lunchtid lokal tid, på ett rekryteringskontor, 10 kilometer därifrån.

Polisen misstänker att samma gärningsman låg bakom båda attentaten. Vittnen såg mannen kliva ur en silverfärgad bil vid rekryteringskontoret och öppna eld. Han ska ha haft med sig flera vapen och tog sig så småningom från kontoret till basen.

Utreder som terrorism

Åklagaren Bill Killian säger att man utreder händelsen som ”inhemsk terrorism” och vid en presskonferens efter attentatet uppgav polisen att man inte har haft några indikationer på att ett våldsdåd skulle ske. Mannen var inte anställd vid basen, men bodde troligtvis i området, säger FBI. Han ska ha varit en ingenjör som jobbade för staden.

Det är oklart om gärningsmannen tog livet av sig eller sköts ihjäl av polisen.

Enligt Pentagon, som bekräftar att fyra militärer dödats, är minst en person skadad. Lokala medier uppger att tre personer är skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.