Skottlossningen skedde vid King Soopers-stormarknad. Foto: Chet Strange/AFP/TT

Flera döda i skottlossning vid stormarknad i Colorado

Uppdaterad
Publicerad

Minst tio personer har skjutits ihjäl i en skottlossning på en stormarknad i Colorado, USA. Ett av offren är den 51-årige polis som var först på plats när larmet om skjutningarna kom. En misstänkt gärningsman kunde gripas när en stor insatsstyrka stormade butiken.

Strax före klockan 15 lokal tid, 22 svensk tid, gick polisen i Boulder i delstaten Colorado ut med information om att en aktiv skytt befann sig vid King Soopers-stormarknad. Boende i området uppmanades att hålla sig inomhus.

Tio personer dödades i skjutningen, varav en ska ha varit en 51-årig polis. CNN rapporterar om vittnen som hört skott och sett skadade personer ligga både inuti och utanför stormarknaden.

En person gripen

Händelserna vid stormarknaden ledde till ett stort polispådrag. Sammanlagt befann sig över 30 poliser på platsen tillsammans med räddningstjänst, ambulanser, militärfordon och helikoptrar, rapporterar Denver Post.

På en presskonferens under natten mot tisdagen bekräftade polisen i Boulder att det inte längre finns något pågående hot och att en person har gripits. Den gripne vårdas för närvarande på sjukhus med svåra skador.

Filmer från platsen visar hur en man, iförd shorts och med ena benet täckt av blod, förs bort av polisen. Enligt vittnen hade mannen ett gevär vid gripandet.

Flera dåd på kort tid

FBI Denver har kallats in och USA:s president Joe Biden har informerats om händelsen. Polisen är i nuläget förtegen om motivet till masskjutningen.

Colorados guvernör Jared Polis har kommenterat skjutningen på Twitter:

”Precis som andra Coloradobor följer jag noga händelserna vid King Soopers i Boulder. Mina tankar går till Coloradoborna i dessa tider av sorg medan vi inväntar mer information om den här tragedin”.

Masskjutningen är den andra i landet på kort tid. Förra veckan dödades minst åtta personer i attacker mot spa- och massagesalonger i Atlanta i USA.

Poliser vid stormarknaden. Foto: Chet Strange/AFP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.