Roligt med skratt-yoga.

Bästa medicinen: skratt-yoga

Uppdaterad
Publicerad

Känner du dig stressad? Sover du dåligt? Eller vantrivs du kanske på jobbet? Ett glatt gäng från Hongkong menar att de har hittat en annorlunda medicin – skratt-yoga.

Det ska lindra stress och öka din produktivitet och kreativitet. Med sinne, kropp och själ i fokus har ett företag i Hongkong en lektion i skratt med sin personal.

– Tanken med skratt-yoga är att du fejkar tills du skrattar på riktigt. Din kropp eller sinne förstår inte om du skrattar av en anledning eller inte, säger anordnaren Veena Dansinghani.

Stärker immunförsvaret

Skrattsalvor i all ära, men enligt Veena Dansinghani är det inte bara vansinnigt kul utan även bra konditionsträning. Och amerikanska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, Centres for Disease Control and Prevention, menar att ett gott skratt kan stärka immunförsvaret och sänka blodtrycket.

Så, skrattar bäst som skrattar sist…

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.