Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Är du okej?” – här får president Joe Biden flera hostattacker mitt i talet. Foto: Reuters

Håller tal om ekonomin – då kommer hostan

Publicerad

När Joe Biden skulle hålla tal om ekonomin möttes åhörarna av en rosslig och hostande president. Trots presidentens egna förklaring om att det handlar om en vanlig förkylning och inte covid-19 har framträdandet skapat rubriker och diskussioner i USA.

Det var under fredagen som presidenten gick fram till podiet, tog av sig munskyddet och redan efter ett par sekunder hostade till. Det skulle bli ett återkommande tema under talet. Efteråt frågade en reporter honom om han var okej.

– Jag är okej. Jag testar mig varje dag för covid. Det jag har är ett förkylt 1,5-årigt barnbarn som gillar att pussa sin farfar. Det är bara en förkylning, svarade Joe Biden.

Samma dag släppte Bidens läkare ett memo om presidentens hälsa, rapporterar amerikanska medier. Där står att Biden har testats för covid-19 tre gånger under veckan som gått. Han ska också ha genomgått tester för 19 andra vanliga luftvägspatogener som till exempel influensa och andra coronavirus.

Samtliga av de testerna ska ha visat negativa resultat.

Se hostattackerna i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer