Tysklands utrikesminister Frank-Walter Steinmeier mötte pressen efter mötet i Berlin. Foto: TT

Små framsteg vid krismöte om Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Krismötet i Berlin om Ukraina gjorde några framsteg, men ännu finns ingen lösning.

Krismötet om Ukraina i Berlin med utrikesministrar från Ryssland, Ukraina, Frankrike och värdlandet gjorde några framsteg, uppger den tyske utrikesministern Frank-Walter Steinmeier.

Ministrarna kommer att rapportera tillbaka till sina respektive regeringschefer och ”möjligen på måndag eller tisdag besluta under vilka former de kan återuppta dagens diskussioner”, sade Steinmeier.

Krimkonflikten

Före mötet hade den tyske utrikesministern uttryckt förhoppningar om att kunna komma överens om vilka ska steg som skulle tas för att uppnå en vapenvila. Steinmeier medgav samtidigt att Moskva och Kiev fortfarande står långt ifrån varandra för att få ett slut på oroligheterna i östra Ukraina.

– Det var nödvändiga samtal under en svår tid, sade han till journalister efter mötet.

Förutom en eventuell vapenvila diskuterades de bristfälliga gränskontrollerna mellan Ryssland och Ukraina samt hjälpsändningar till befolkningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krimkonflikten

Mer i ämnet