Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
16 år senare är Madeleine McCanns försvinnande är fortfarande ett mysterium – se en sammanfattning av fallet i klippet. Foto: SVT Arkiv

Sökandet efter Madeleine McCann återupptas – försvann 2007

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet efter brittiska Madeleine McCann som försvann som barn i Portugal 2007 återupptas. Enligt nyhetsbyrån AP är det på begäran av tyska myndigheter.

Nu har polisen i Portugal börjat söka på nytt efter Madeleine McCann som försvann på Algarvekusten för 16 år sedan.

2020 skedde ett genombrott i utredningen när en 45-årig man som ska ha befunnit sig i Portugal 2007 identifierades som misstänkt av tysk polis. Sedan dess har mannen varit under utredning.

I samband med gripandet av mannen uppgav tyska åklagare även att de misstänker att Madeleine McCann blivit mördad.

Sökandet återupptas

Nu har tyska myndigheter begärt att sökandet efter Madeleine McCann ska återupptas, rapporterar nyhetsbyrån AP. På tisdagen inledde den portugisiska polisen en sökinsats vid en damm cirka 50 kilometer från Praia da Luz, där 3-åringen senast sågs levande.

Även brittiska tjänstemän ska enligt AP befinna sig på plats i Portugal för att delta i sökandet.

Den misstänkte mannen har förnekat all inblandning.

Det här vet vi om Madeleine McCanns försvinnande

Den då treåriga brittiska Madeleine McCann försvann under en familjesemester på en turistanläggning i Algarve i Portugal. Hennes syskon – tvååriga tvillingar – sov i samma rum som henne medan föräldrarna lämnade lägenheten för att äta middag.

Senare samma kväll upptäcktes att ett fönster stod öppet i lägenheten och att Madeleine var borta.

Hon har fortfarande inte hittats, trots omfattande sökinsatser och stor uppmärksamhet från medier i hela världen.

Efter försvinnandet stannade familjen McCann i Portugal i flera månader i hopp om att kunna flyga hem tillsammans med Madeleine. De fick dock återvända utan henne under hösten samma år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.