Demonstranter reagerar kraftigt på George Zimmerman frias.

Starka känslor efter domen

Uppdaterad
Publicerad

Utanför domstolen väckte den friande domen starka känslor bland alla som samlats för att visa sitt stöd för Martins familj.

– Folk grät. Domen visade att rättssystemet inte skyddar dem, säger Jared Hamil, 25, till Reuters.

Martins föräldrar fanns inte på plats, men hans far Tracy Martin skrev på mikrobloggen Twitter att hans son skulle ha varit stolt över den kamp för förts i hans namn. ”Tillsammans kan vi se till att det aldrig händer igen”, skrev han.

Starka reaktioner

– I dag har rättvisan svikit Trayvon Martin och hans familj, sade Roslyn M Brock, ordförande för organisationen NAACP, National Association for the Advancement of Colored People.

Arga röster hördes också från några av de dussintals demonstranter som samlats utanför rättegångssalen under dagen till stöd för Trayvon Martins familj.

Demonstrationer

Ilskan fortsatte ute på gatorna och spontana demonstrationer har under natten hållits i flera städer i USA, bland annat San Francisco, Philadelphia, Chicago, Washington och Atlanta, enligt amerikanska medier.

– Vad ska jag säga till mina barn att ett liv är värt?, säger juristen och lokalpolitikern Darryl Rouson till tidningen Tampa Tribune.

Friades

Det var i början på förra året som 29-årige George Zimmerman sköt ihjäl 17-årige Trayvon Martin i Florida. Fallet väckte stor debatt om rasfrågor och den långtgående självförsvarsrätten i USA.

Det finns nu oro om att den friande domen kommer leda till oroligheter runt om i USA.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskotten mot Trayvon Martin

Mer i ämnet