”De som väntade sig en eftertänksam president trodde fel”

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan en veckas tystnad så har Donald Trump hållit två pressträffar under tisdagen – och det är samma president som vi är vana vid att se.

– Han talar om sitt uppträdande i Washington DC som lämpligt och att han inte alls har något ansvar för de upplopp som inträffade på Capitol Hill, säger SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg.

Med bara en vecka kvar på presidentposten så hotas Trump att avsättas genom både det 25:e tillägget och en riksrättsprocess. På tisdagen kommenterade presidenten avsättningsförsöken för första gången då han besökte gränsmuren i Texas:

– Det 25:e tillägget är inget hot mot mig. Men det kommer att förfölja Joe Biden och hans administration, som talspråket lyder: var försiktig med vad du önskar dig, sa Trump och fortsatte:

– Riksrättsbluffen är en fortsatt del av häxjakten i det här landet och det orsakar en enorm ilska, splittring och lidande. Det är väldigt farligt för USA, speciellt i den här väldigt sköra tiden.

Hör SVT:s korrespondent Stefan Åsberg analysera Trumps tal i klippet ovan!

Se hela direktsändningen från Trumps tal vid muren här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.