Försvarsalliansen Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Foto: TT

Stoltenberg: Nato stödjer USA-ledda anfallet i Syrien

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsalliansen Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg stödjer anfallen i Syrien av USA, Frankrike och Storbritannien.

”Det kommer att försvaga regimens förmåga att attackera det syriska folket med kemiska vapen”, säger han i ett uttalande.

Nato har upprepade gånger fördömt Syriens användning av kemvapen och ser den som ett tydligt brott mot internationella överenskommelser, enligt uttalandet.

Syrienkriget

Hariri vädjar till regimen

Den syriske oppositionsledaren Nasra al-Hariri vädjar samtidigt till den syriska regimen att sluta angripa civila, oavsett om det är med kemiska stridsmedel eller andra slags vapen.

”Kanske kommer inte regimen att använda kemvapen igen, men den kommer inte att tveka kring att använda vapen som är godkända av internationella samfundet, som tunnbomber och klusterbomber”, twittrar han, enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet