Foto: EBU

Minst två döda i explosion i Texas – bråte flög en kilometer

Uppdaterad
Publicerad

En massiv gasexplosion ägde rum vid halv fem på morgonen i Houston i den amerikanska delstaten Texas, rapporterar ABC13. Minst två personer omkom. En kamera vid en bostad fångade explosionen, som inträffade i en företagslokal, på film.

Houstons polischef Art Acevedo uppger enligt ABC13 att två personer bekräftats döda. Ytterligare en person saknas efter explosionen. Vittnen observerade två skadade personer som lämnade området kort efter explosionen, men det är oklart vilka de döda och saknade är.

Boende i området har rapporterat att en stor eldpelare syntes på himlen efter explosionen, som uppges ha känts som en jordbävning. Vissa närbelägna hus lossnade från sina fundament av tryckvågen, och boende väcktes flera kilometer bort.

Bilder från platsen visar en totalförstörd byggnad och skador på kringliggande strukturer. En stor mängd bråte spreds i explosionen – vissa delar av byggnaden flög närmare en kilometer, enligt polischefen.

Explosionen ägde rum i lokaler tillhörande ett företag som producerar maskiner. Företagets ägare uppger för amerikansk media att det var en behållare med den brandfarliga gasen propen, vilket används i tillverkningen, som exploderade. Behållaren, som rymde över 7 500 liter, hade enligt AP en läcka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.