Foto: TT/montage

Polisjakt efter Seymour Hoffmans langare

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en stor mängd droger hittat i avlidne Philip Seymour Hoffmans lägenhet letar nu polisen efter hans langare, men misstänker inget självmord.

Den Oscarsbelönade skådespelaren Philip Seymour Hoffman hittades på söndagen, död på sitt badrumsgolv med en spruta i armen. Han dog av en överdos. Polis ska nu ha hittat 70 påsar heroin och 20 använda sprutor i lägenheten, enligt New York Post. Man har inlett en jakt på två misstänkta langare.

– Ett internt mejl gick ut till alla chefer med förfrågan om någon stött på just den här typen av droger, säger en källa inom polisen till tidningen.

Philip Seymour Hoffman död

Söker efter langare bakom specifika märken

Seymour Hoffmans exsambo uppger att hon uppfattat honom som hög när hon träffat honom ungefär ett dygn innan han hittades död. I hans bostad kunde polisen hitta behållare märkta med texten ”Ace of spades” och ”Ace of Hearts”, det är nu dessa utredarna försöker ta reda på mer om.

– Varje gång vi gör ett gripande av narkotika skriver vi ner namnet i arresteringsordern och lagrar det i vårat system så att våra utredare kan se var just de märkena säljs, säger källan till New York Times.

Under måndagen ska han obduceras men det är oklart när ett resultat kan bli känt.

Öppen om sina drogproblem

Enligt en annan källa som Fox News pratat med behandlar polisen Seymour Hoffmans död som en oavsiktlig överdos. Man tror att han har injicerat drogerna själv, men inte att med avsikt att ta livet av sig.

Den prisbelönte skådespelaren har tidigare talat öppet om sina drogproblem och ska så sent som i maj 2013 ha lagts in på behandlingshem. När han dog var han mitt uppe i inspelningen av den tredje delen av ”Hungerspelen”-trilogin där han spelar spelledaren Plutarch Heavensbee. Philip Seymour Hoffman blev 46 år gammal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Philip Seymour Hoffman död

Mer i ämnet