Har förlorat över hälften av gästerna – ”Folk vill eller kan inte gå ut”

Publicerad

Företag med färre än 500 anställda står för mer än hälften av USA:s sysselsättning. Samma företag drabbas nu hårt av åtgärder till följd av coronapandemin.

– Folk tillbringar mer tid hemma. Småföretagare och restauranger blir lidande eftersom folk inte vill eller kan gå ut, säger Sarah Enos, manager på Stumpys.

Sarah Enos restaurang var tidigare en samlingsplats i Fredrick i Maryland. Tidigare med plats för 80 besökare men med restriktionerna får de bara ta in drygt hälften så många. Hon driver en av många restauranger som nu drabbas hårt av coronapandemin.

Ytterligare restriktioner kan bli verklighet i USA där rekordmånga dör i pandemin. Och Sarah Enos är orolig för framtiden.

– Jag befarar att folk numera är så rädda för att gå ut att vi får färre gäster även när allt blir bättre. Det är jag mest orolig för, säger hon.

Se Stefan Åsberg besöka Stumpys i Maryland i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.