Djuren i den grekiska djurparken Attica Park riskeras att svälta sedan parken fått svårt att betala för matleveranser, förklarar Jean-Jacques Lesuer, grundare till parken. Foto: TT

Svält väntar grekiska zoodjur

Publicerad

Den grekiska krisen har nu även nått landets lurviga invånare. Matförråden på Atens enda djurpark, Attica Park, sinar och nu riskerar djuren att sättas på en ofrivillig bantningskur.

Utländska leverantörer har börjat kräva förskottsbetalningar för den specialkost som bland annat lemurerna i parken kräver för att överleva.

– Många av våra arter kräver en speciell diet som endast kan importeras, säger Jean-Jacques Lesuer, grundare till parken.

Men eftersom de grekiska bankerna håller stängt finns det ingen möjlighet för honom att få fram pengarna. Och om två veckor är djurens mat helt slut.

– Det handlar om djurens överlevnad. Vi vill betala men vi hittar inget sätt att göra det på just nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.