Polis och räddningstjänst på plats vid den busstation i Ottawa där dubbeldäckaren körde rakt in i en busskur under fredagskvällen Foto: TT / AP / Justin Tang

Svår busskrasch i Kanada – flera personer döda

Uppdaterad
Publicerad

En dubbeldäckarbuss körde rakt in i en busskur, vid stationen Westboro i Kanadas huvudstad Ottawa på fredagen. Tre människor har dödats och minst 23 skadats i olyckan, rapporterar CBC.

Enligt vittnen såg bussen ut att väja innan den körde in i busskurens tak. Flera människor satt fast på bussens övervåning och fick hjälp att ta sig ut.

En resenär som befann sig i bussens bakre del på övervåningen, när olyckan inträffade, beskriver en mardrömslik situation som uppstod på bussen mitt under eftermiddagsrusningen i Ottawa.

– En massa människor började skrika, personer i främre delen klämdes fast under sina säten, säger resenären till public service-bolaget CBC.

Två av dödsoffren befann sig på bussen vid händelsen, det tredje en person som väntade vid busskuren. Totalt 14 personer har ådragit sig livshotande skador.

Busschauffören har gripits och kommer att förhöras i utredningen om vad som orsakat kraschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.