Svenska Lovisa: ”Folk skrek och det låg människor överallt”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Lovisa befann sig i centrala Trier när en bil plötsligt plöjde in på en gågata och körde över ett 15-tal personer, varav två avled.

– Jag hör hur det börjar smälla. Folk bara skriker och när jag vänder mig om ligger det människor överallt på marken, säger hon till SVT Nyheter.

Lovisa var på väg in på den gågata i centrala Trier, där en mörkgrå stadsjeep strax innan klockan två på eftermiddagen plöjde in i en grupp människor. Men hon vände och tog en annan riktning – bara sekunder senare hörde hon hur det började smälla.

– Jag trodde först att det var en explosion. Jag frågade en tjej bredvid mig vad det var som hände och hon sa då att det var en bil. Men jag såg den aldrig för allt gick så snabbt.

Skadade längs hela gatan

När hon vände sig om såg hon flera skadade människor ligga längs gatan. Hon beskriver hur folk samlats runt dem för att hjälpa till.

– Där låg en barnvagn som hade blivit överkörd, säger hon och fortsätter:

– Det tog några minuter sedan började polis, ambulans och brandkår komma från alla håll.

Stod kvar en stund

Hon är fortfarande tagen av händelsen, och det faktum att hon befann sig så nära.

– Jag stod kvar en stund på platsen, jag visste inte vart jag skulle ta vägen och jag visste inte heller var det var säkert, säger hon.

Till slut tog hon sig hem. Hon är hemmahörande i Sverige men bor just nu i centrala Trier. Och fortfarande under kvällen, när SVT Nyheter talar med henne, hör hon konstant sirener utanför fönstret.

– Man bara sitter här och undrar vad som har hänt, man är nog lite chockad, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.