Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

SVT i Charkiv: Överraskande framgångar för Ukraina

Publicerad

Ukrainska styrkor når nya framgångar i Charkiv – och det går överraskande fort. Det berättar SVT:s utsände Bengt Norborg, som befinner sig i staden tillsammans med fotograf Emil Larsson.

En av plutonerna som låg vid fronten i torsdags har nu rört sig omkring 20 kilometer norrut och erövrat två, tre byar, enligt uppgifter till SVT:s team.

– Vi får också höra att ryska styrkor retirerar och spränger broar efter sig. Det tyder på att de vill försena ukrainarnas framfart, säger Bengt Norborg i Morgonstudion.

Kriget i Ukraina

Ryssarna tycks nu fokusera all sin kraft på att erövra Donbass, men även där rapporteras om problem för de ryska styrkorna. Samtidigt väntas nya militära leveranser till Ukraina.

– När de allra tyngsta leveranserna av artilleri kommer blir det nog väldigt kärvt för de ryska styrkorna att ta sig framåt, säger Bengt Norborg.

Hör SVT:s reporter i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet