– Donald Trump stöttade polisen och sa att det var några ruttna äpplen som förstör, säger SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg. Foto: SVT.

SVT:s USA-korrespondent: Protesterna har blivit en valfråga

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump besökte på tisdagen staden Kenosha där våldsamma protester brutit ut sedan en svart man skjutits av polisen.

Ett par hundra demonstranter fick motas bort från vägarna där Donald Trump skulle ta sig fram, annars gick tisdagens presidentenbesök i Kenosha i Wisconsin lugnt till.

Trump var där för att uttrycka stöd för polisen och de företagare som fått sina lokaler förstörda i demonstrationer mot bland annat polisvåld. Men protesternas grundfråga ville Trump inte tala om, säger SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg som finns på plats.

Presidentvalet i USA 2020

– Den strukturella, dagliga rasismen och polisvåldet, det nämnde han inte överhuvudtaget. Han har gjort det här till en fråga om lag och ordning och till en viktig plattform inför höstens val, säger Åsberg i Morgonstudion.

Se mer i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet