En bild från Nordkorea som sägs visa uppskjutningen av en interkontinental ballistisk robot i början av juli. Arkivbild. Foto: TT

Sydkorea vill ha samtal med Nordkorea

Uppdaterad
Publicerad

Sydkorea föreslår nya militära samtal med Nordkorea, de första sedan 2015, och att ”fientliga aktiviteter” nära gränsen mellan de båda länderna upphör, säger landets vice försvarsminister.

– Vi begär militära samtal med nord den 21 juli i Tongilgak för att stoppa alla fientliga aktiviteter som ökar den militära spänningen i den demilitariserade zonen, säger Suh Choo-Suk.

Tongilgak är en nordkoreansk byggnad i gränsstaden Panmunjom som använts vid tidigare samtal, de senaste i december 2015.

Förslaget kommer omkring en vecka efter det att den nye sydkoreanske presidenten Moon Jae-In sagt att behovet av dialog med Pyongyang är större än någonsin för att stoppa Nordkoreas kärnvapen- och robotprogram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.