Syriska militärbaser beskjutna – 26 döda

Uppdaterad
Publicerad

Flera militärbaser i Hama- och Aleppoprovinserna har beskjutits med robotar, uppger statliga medier i Syrien. Minst 26 personer har dödats, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Robotangreppen skedde vid 22.30 lokal tid. Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien, bekräftar att robotar avfyrats och att två av baserna har ”iranska kopplingar”. Det är okänt vilket land eller vilken part som ligger bakom robotattacken, men enligt SOHR är Israel ”sannolikt” ansvarigt. Den syriska militären beskriver händelserna som ytterligare en ”aggression” från en av landets ”fiender”.

Statlig syrisk tv har tidigare rapporterat om flera explosioner som hörts i Hamaprovinsen och uppgett att myndigheterna utreder orsaken.

Läget är spänt sedan Assadregimen och dess allierade Iran anklagade Israel för att utföra dödliga angrepp mot en militärbas i landet den 9 april. Minst 14 soldater dödades, bland dem sju iranier.

Några dagar senare anföll USA, Frankrike och Storbritannien mål i Syrien som ett svar på en misstänkt kemvapenattack i rebellkontrollerade Douma, då tiotals dödades, enligt hjälporganisationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.