Tåg körde rakt in i turistbuss i Mississippi

Uppdaterad
Publicerad

Ett frakttåg kolliderade med en turistbuss i Biloxi, i delstaten Missisippi i USA, under tisdagen. Minst fyra av passagerarna har omkommit om 35 skadats efter att tåget tryckt bussen över 90 meter framåt, enligt polisen.

Det var vid klockan 14.15, lokal tid, som tåget körde rakt in i en buss i centrala delarna av kuststaden Biloxi, Mississippi. Räddningspersonal på platsen jobbade en halvtimme efter händelsen fortfarande med att få undan skadade från platsen.

Ombord på bussen fanns 46 personer från Austin, Texas, som var på väg till ett kasino i Mississippi. Polischefen i Biloxi, John Miller, bekräftade under eftermiddagen att fyra personer omkommit, uppger tidningen Sun Herald.

”Vissa fastnade under bussen”

En talesperson för staden Biloxi har i ett tidigt skede gått ut och gett en kort sammanfattning av händelseförloppet. Bussen ska ha kört i norrgående riktning när den korsade järnvägsspåret som går rakt genom Biloxi. Bussen hann inte undan för tåget, och kollisionen var ett faktum.

Ett vittne säger till Sun Herald att bussen hade fastnat cirka fem minuter innan olyckan inträffade.

– Passagerare tog sig av bussen när tåget kolliderade med den. Vissa fastnade under bussen, säger vittnet till tidningen.

Foto: TT

Ett lokalt sjukhus har satt upp ett provisoriskt område för akuthjälp nära olycksplatsen.

Liknande olycka med läsklastbil nyligen

Tisdagens händelse innebär att det nu inträffat två kollisioner mellan tåg och korsande fordon i staden Biloxi. Nyligen körde ett frakttåg rakt in i en lastbil fullastad med läsk efter att fordonet fastnat precis vid en järnvägsövergång.

Den gången lyckades lastbilsföraren ta sig ut ur fordonet och slå larm, men tåget lyckades inte bromsa i tid, skriver Sun Herald.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer