Foto: Omer Ural/AA/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Tågolycka i Turkiet – minst tio döda

Publicerad

Ett passagerartåg spårade ur i nordvästra Turkiet, rapporterar flera turkiska medier. Tio har omkommit och 73 har skadats, enligt turkiska myndigheter.

Ett passagerartåg spårade ur i nordvästra Turkiet på söndagskvällen. Enligt uppgifter från turkiska myndigheter har tio omkommit och 73 skadats, rapporterar Reuters.

Tåget ska ha haft omkring 360 resenärer ombord.

Lokala myndigheter menar att det kraftiga regnet orsakade urspårningen.

Räddningstjänst och militärhelikoptrar har tagit sig till platsen.

Presidenten underrättad

Turkiets president Tayyip Erdogan ska vara underrättad, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Olyckan inträffade i närheten av staden Corlu, väster om Istanbul. Tåget, som har fem vagnar, spårade ur och välte vid sidan av spåret.

– Staden är tätt befolkad. Den är relativt nära till bra sjukhus och infrastrukturen är bra, säger SVT:s utrikesreporter Tomas Thorén.

Tåget åkte från Edirne, vid gränsen till Grekland, och var på väg mot Istanbul.

Kan dröja med nya uppgifter

Thorén menar att de initiala uppgifterna om antalet döda och skadade kan komma att bli högre, men att det kan dröja någon enstaka dag tills det är känt.

– Det har utfärdats ett rapporteringsförbud, vilket innebär att medier inte får gå ut med uppgifter som inte går via myndigheterna. Men det är rutin för större olyckor i landet, säger Thorén.

– Antalet skadade och döda kan vara högre, men det lär dröja innan vi får veta det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer