Hundratals har stått i kö i Manchester för att skaffa sig en bi-tatuering till stöd för dem som drabbades av terrordådet. Till höger köar människor i en trappa utanför en tatueringsstudio. Foto: AFP/AP/TT

Tatuerar sig med bin för insamling till terroroffren

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals Manchesterbor har köat de senaste dagarna för att få en tatuering med ett bi – och andra städer har följt efter. Arbetarbiet – worker bee – är en symbol för staden Manchester och pengarna som tatueringarna inbringar går till offren för terrordådet och deras familjer.

En del har stått i kö i upp till 15 timmar för att få sin tatuering, skriver BuzzFeed. Många tatueringsstudior har haft öppet i helgen för att så många som möjligt skulle få sin bi-tatuering. Tatuerarna jobbade gratis och deras kunder fick betala 50 pund per tatuering. Pengarna går oavkortat till familjerna till dem som dödades och skadades i förra måndagens terrordåd.

LÄS MER: 22 människor dödades i terrordådet i Manchester

Sam Barber heter mannen som tog initiativet till Manchester Tattoo Appeal och han hade som mål att samla in 50.000 pund, men det blir troligen mycket mer.

Hade 800 personer i kö

Hos tatueringsstudion Holier Than Thou i centrala Manchester hade 800 personer ställt sig i kö för en tatuering i fredags, men studion hann inte med alla, skriver BBC. En del av dem som tatuerat sig har haft släktingar eller vänner som drabbats av terrordådet, medan andra bara vill uttrycka sin sympati och hjälpa till.

Tidslinje: Attacken i Manchester – detta vet vi

En av dem som BBC pratat med är 22-åriga Danielle Kosky, som säger att ”det är ett fint sätt att visa sitt stöd för offren och deras familjer och att komma ihåg dem för alltid – inte bara just nu”.

”Kommer att finnas kvar för alltid”

– Jag visste inte hur jag skulle visa mitt stöd på något annat sätt. Facebook och Instagram är bra, men den här tatueringen kommer att finnas kvar på mig för alltid, den är inte bara ord som man läser på en skärm, säger hon till BBC.

Andra städer som tagit upp initiativet med bi-tatuering är Liverpool, Hull och Bath, skriver BuzzFeed.

Biet är en symbol för Manchester och det syns även i de många hyllningarna till offren för terrordådet. Foto: Reuters/TT

Arbetarbiet är en symbol för Manchester sedan lång tid tillbaka, det symboliserar de hårt arbetande människorna under den industriella revolutionen och pryder flera offentliga platser i staden. Det finns med i Manchesters stadsvapen sedan 1842.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet