Anti-terrorpolis utrymde kyrkan Sagrada Familia efter ett terrorlarm Foto: Reuters

Sagrada Familia evakuerad efter terrorlarm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Barcelona spärrade under tisdagskvällen av kyrkan Sagrada Familia, som en del i en antiterrorinsats. Enligt polisen handlar det om ett falskt terrorlarm.

Den ej färdigbyggda världsberömda katolska basilikan och närliggande butiker evakuerades och kontroller genomfördes under tisdagskvällen, enligt polisen.

Bombtekniker kontrollerade en misstänkt skåpbil som stod parkerad i närheten. Även tunnelbanestationen nära den berömda kyrkan stängdes ner.

Strax efter klockan 21.30 meddelade polisen i Katalonien att det hela handlade om ett falsklarm.

”It is a false alarm. Situation has normalized Sagrada Familia”

Poliser har under eftermiddagen också gjort kontroller vid alla stora infarter till staden vilket har lett till köer, enligt El Pais.

Skärpt säkerhet i Barcelona efter terrordåd

Säkerheten har skärpts i Kataloniens huvudstad efter terrordåden den 17 augusti. Två dåd i Barcelona och staden Cambrils krävde sammanlagt 16 liv.

Terrorgruppen som genomförde dåden hade enligt polisen förberett en sprängning av Sagrada Familia, ett av stadens främsta besöksmål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.