Fyra personer har gripits misstänkta för terroristbrott på Island. Foto: RUV/EBU

Terrormisstänkta gripna på Island

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har gripits på Island misstänkta för att ha planerat en storskalig terrorattack, rapporterar AFP. Under en polisinsats har man beslagtagit dussintals vapen.

De fyra gripna personerna är i 30-årsåldern och greps i Reykjavik-regionen. I polisinsatsen deltog insatsstyrkan tillsammans med polisen i huvudstadsområdet.

Två av de gripna betraktades som beväpnade och farliga. De kunde gripas på ett snabbt och effektivt sätt men enligt den isländska polisen är det en lättnad att ingen skadades i polisinsatsen.

-Så vitt vi vet är detta första gången som vi genomför en utredning av den arten (på Island), säger Karl Steinar Valsson på en presskonferens.

Utredningen rör organiserad brottslighet och storskalig vapenhandel, skriver isländska polisen i ett pressmeddelande. Utredningen leds av generalinspektörskontoret hos den isländska polisen, som har hand om brott som rör förräderi och brott riktade mot den statliga konstitutionen.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.