På Patong beach i Phuket har myndigheterna samlat in 138.000 cigarettfimpar. Foto: TT

Thailand förbjuder rökning på populära turiststränder

Uppdaterad
Publicerad

Thailand förbjuder rökning på populära turiststränder runt om i landet. Straffet för att ta en cigarett ändå? Upp till ett år i fängelse.

Det nya rökförbudet, som införs nästa månad, kommer till en början att gälla ungefär 20 stränder runt om i Thailand, rapporterar BBC.

Beslutet att förbjuda rökning kommer sen landets miljömyndigheter rapporterat att de samlat in tiotusentals fimpar i sanden på stränderna. Chefen för myndigheten säger att de samlat in 138.000 cigarettfimpar från stranden Patong beach i den populära turistorten Phuket.

Upp till ett års fängelse

Förbudet införs på stränder i Phuket, Prachuap Khiri Khan, Chon Buri och Songkhla. Men myndigheterna har sagt att de kan komma att införa det på fler stränder om de anser att det är framgångsrikt.

Straffet för att bryta mot förbudet och röka en cigarett kan bli upp till ett års fängelse eller 100.000 bath i böter – drygt 24.000 svenska kronor.

På stränderna kommer det också att finnas områden längre upp från havet där rökning kommer att tillåtas.

LÄS MER: Resebyråns varning: Rök inte e-cigaretter i Thailand – ni kan dömas till fängelse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.