De stora vadslagningsfirmorna är alla eniga om att premiärminister Theresa May kommer att bilda den nya regeringen efter nyvalet den 8 juni. Foto: TT

Theresa May favorittippad av spelbolagen

Uppdaterad
Publicerad

Favoritvinnare hos de brittiska vadslagningsbyråerna är Theresa May. Högoddsaren är Labourledaren, Jeremy Corbyn, som bookies tippar bli utbytt som partiledare efter valet. Spelandet är i full gång.

Britterna älskar sin vadslagning och tar det ofta på blodigt allvar. De brittiska spelbolagen har ett stort utbud av politiska evenemang och omsätter betydande summor.

400 miljoner satsade

Vid det jämna valet till underhuset 2015 satsade britterna 40 miljoner pund, i nuvarande valutakurs är det över 400 miljoner kronor hos sina bookies. Inför omröstningen om brexit var spelglädjen minst lika stor med tanke på de jämna prognosena för de två sidorna.

Brexit

May bildar regering

De stora vadslagningsfirmorna är alla eniga om att premiärminister Theresa May kommer att bilda den nya regeringen efter nyvalet den 8 juni.

Bookmakern Coral har oddsen 1 mot 12 att de konservativa vinner flest platser i parlamentet, mot oddsen 10 mot 1 för Labour.

LÄS MER: Analys: Theresa May hoppas få mer makt – med brittiska nyvalet

Betydande ledning för May

Valet anses inte svårtippat med tanke på Tories ledning med 17 procentenheter. Det är en betydande ledning men det är ändå inte rekord i brittisk politisk historia. När Tony Blair vann valet 2001 ledde Labour med 19 procentenheter och vann en jordskredsseger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet