• Viktigt meddelande:

    Det är en kraftig brand i ett radhus i Stenby i Eskilstuna, med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Munkarna anklagas för handel med vilda djur och för att olagligt ha fött upp tigrar i templet. Foto: Reuters

Tigerkroppar funna i buddisttempel i Thailand

Uppdaterad
Publicerad

Ett 40-tal kroppar av tigerungar har hittats i en frys i ett buddistiskt tempel i västra Thailand. Det uppger BBC.

Enligt reportrar på plats vid Templet Wat Pha Luang Ta Bua i Kanchanaburi-provinsen hittades även djurdelar och andra djur i frysen, bland annat vildsvin.

Upptäckten gjordes i samband med en stor operation där 137 av templets tigrar ska flyttas. Operationen ska pågå hela veckan. Sedan tillslaget inleddes i måndags har 52 tigrar flyttats från templet, till särskilda anläggningar för djur som farit illa.

Populär turistattraktion

Trots flera års påtryckningar från myndigheterna har munkarna vägrat släppa tigrarna, och först efter ett domstolsbeslut har templet nu gått med på detta. Munkarna själva säger att de gett djuren en fristad.

Munkarna anklagas för handel med djur och för vanvård av tigrar.

Templet är en populär turistattraktion där turister kunnat mata djuren och fotograferas med dem mot en avgift.

Thailand har länge varit en knutpunkt för illegal handel med utrotningshotade djur, framförallt till marknaden i Kina där vissa djurdelar används i traditionell medicin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer