USA:s utrikesminister Rex Tillerson säger att de finns de som vill förstöra presidenten Trumps agenda. Foto: TT

Tillerson: Donald Trump är smart

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska utrikesministern Rex Tillerson säger att han ”aldrig övervägde att lämna” posten som utrikesminister. Detta efter att en artikel spreds i amerikanska medier om att han ska ha kallat president Donald Trump för ”idiot”.

– Vicepresidenten var aldrig tvungen att övertala mig om att vara kvar på min post eftersom jag aldrig övervägde att lämna den, säger den amerikanska utrikesministern, Rex Tillerson, på en oplanerad presskonferens på onsdag eftermiddag.

Ska ha kallat Trump ”idiot”

Enligt källor till amerikanska NBC News ska Tillerson ha kallat Trump för ”idiot” när han pratade om honom inför några kollegor på ett möte i somras, och var på väg att säga upp sig på grund av flera konflikter med Vita huset. 

Då ska vicepresidenten Mike Pence ha ingripit och gett Tillerson råd för att underlätta den spända relationen till presidenten.

Detta är helt falskt enligt utrikesministern.

”Trump är smart”

– Jag är ny i Washington [D.C.], jag kommer inte härifrån... Där jag kommer ifrån håller vi inte på med sådana löjligheter, säger Rex Tillerson.

Tillerson hyllade även president Donald Trump och hans utrikespolitiska vision, som han menar har ökat stabiliteten i världen, inte minst vad gäller konflikten med Nordkorea.

– Donald Trump är smart, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.