Bilden är från en begravning för ett av offren för skolskjutningen i Brasilien. Foto: Andre Penner/AP/TT

Tonåring i Brasilien gripen för skolskjutning

Publicerad

En 17-årig pojke har gripits för inblandning i skolskjutningen i São Paolo i Brasilien den 13 mars. Åtta människor dödades i attacken, varav fem barn. Ytterligare tio personer, de flesta barn, skottskadades. De två angriparna begick självmord efter attacken.

Pojken greps i fredags men frigavs sedan han nekat till inblandning. På tisdagen greps han igen sedan polisen säkrat bevis i hans hem och genom hans telefon, enligt en källa inom polisen. Han misstänks ha deltagit i planeringen av dådet.

Sjuttonåringen gick i samma klass som gärningsmännen. Han kan hållas frihetsberövad i högst 45 dagar utan att åtalas för brott.

Skolskjutningar är ovanliga i Brasilien trots att landet tillhör de mest våldsamma länderna i världen. Den senaste större skolskjutningen inträffade 2011, då tolv barn sköts ihjäl av en före detta elev på en skola i Rio de Janeiro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.