Israeliska soldater i Jenin, Västbanken. Arkivbild. Foto: Majdi Mohammed/AP/TT

Tonåring ihjälskjuten på Västbanken

Uppdaterad
Publicerad

En palestinier har dödats och en är kritiskt skadad efter en israelisk räd i ett flyktingläger i Jenin tidigt på lördagsmorgonen.

En palestinsk 17-årig pojke har skjutits till döds och en 18-åring är kritiskt skadad sedan israeliska styrkor öppnat eld i samband med en räd på den ockuperade Västbanken, uppger palestinska hälsodepartementet.

Händelsen ska ha inträffat i flyktinglägret Jenin. Den döde uppges vara bror till Zakaria al-Zubaidi, som leder Fatahrörelsens väpnade gren.

Förra veckan skadades 13 palestinier i en annan israelisk insats i lägret. Det var även i Jenin som Al-Jazeeras reporter Shireen Abu Akleh sköts till döds och den palestinska journalisten Ali Samoodi skadades förra onsdagen. 

– De bad oss ​​inte att lämna området och de bad oss ​​inte att sluta filma. De sköt mot oss. En kula träffade mig och en annan träffade Shireen. De dödade henne kallblodigt, säger Ali Samoodi efter händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.