Foto: ITV/tt

De konservativa backar och Labour ökar i ny opinionsundersökning

Uppdaterad
Publicerad

En ny opinionsundersökning visar att stödet för premiärminister Boris Johnson och hans konservativa parti Tories minskar något. Enligt mätningen får det konservativa partiet får 43 procent, vilket är två procentenheter mindre än i förra veckan.

Samtidigt växer stödet för oppositionspartiet Labour. Partiet får i samma mätning 32 procent av väljarnas stöd, vilket är en ökning med 5 procentenheter. Därmed har Tories ledning över Labour krympt under samma tidsperiod från 18 till elva procentenheter.

Stödet för EU-vänliga Liberaldemokraterna har ökat med två procentenheter till 14 procent och Brexitpartiets stöd har gått upp med en procentenhet till tre procent.

I opinionsundersökningen, som genomfördes av analysföretaget Kantar, deltog 1 097 personer. Mätningen är den andra på två dagar som visar att stödet för det konservativa partiet minskar.

Nyvalet i Storbritannien kommer att hållas den 12 december och vid midnatt löper tidsfristen för att registrera sig för att rösta ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.