Ryska säkerhetsstyrkor blockerar en väg nära huvudbyggnaden till ryska säkerhetstjänsten, FSB, i Moskva. Foto: Shamil Zhumatov/Reuters/TT

En död efter skjutning i Moskva

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött efter att en gärningsman öppnade eld utanför den ryska säkerhetstjänsten FSB:s högkvarter i Moskva under torsdagen. FSB säger själva att skottlossningen är en terrorhandling och att angriparen är ”oskadliggjord.”

Enligt statliga ryska medier var det en anställd vid säkerhetstjänsten som dödades i attacken. FSB bekräftar också att en av deras anställda har dött.

Totalt skadades fem personer i attacken, två av dem är anställda vid säkerhetstjänsten, enligt Rysslands sjukvårdsdepartement.

Den statskontrollerade nyhetstjänsten RT har rapporterat att säkerhetstjänsten ser skjutningen som ”en terrorhandling”. De meddelar också att det var en angripare och att personen aldrig kom in i byggnaden. Angriparen ska också vara ”oskadliggjord.”

Polisbilar blockerar en gata nära FSB:s byggnad i Moskva efter skottlossningen. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/Reuters/TT

En källa nära FSB säger att säkerhetstjänsten misstänker att attacken kan ha varit planerad att sammanfalla med att Rysslands president Vladimir Putin höll sin stora presskonferens – vilket han gjorde tidigare under torsdagen, rapporterar TT.

Enligt Reuters har polisen utökat det område som spärrats av med anledning av skjutningen.

Ett videoklipp som delats på sociala medier visar flera personer, som liknar poliser, springa ner för en närliggande gatan hållandes automatvapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.