Tre döda i fyrverkeriolyckor

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer omkom och två skadades allvarligt i fyrverkeriolyckor i samband med nyårsfirandet nära den lilla staden Mariager i Nordjylland. På fredagen häktades en man misstänkt för att ha utsatt andra för fara på ett särskilt hänsynslöst sätt.

En annan man som greps av polisen i går släpptes senare.

En av olyckorna inträffade i Skjellerup, mellan staden Hobro och Mariager. Den andra skedde i Assens öster om Mariager, uppger tidningen Ekstrabladet på nätet.

De två männen greps i de samhällen som olyckorna skedde i – Skjellerup mellan staden Hobro och Mariager och i Assens öster om Mariager – rapporterar DR. De gripna är 24 respektive 29 år gamla.

Fyrade av krysantemumbomber

”De preliminära undersökningarna har visat att bägge olyckorna har skett i samband med avfyrning av krysantemumbomber, där ett bombrör har använts för avfyrningen”, skriver Hansen i ett pressmeddelande.

Olyckorna, som kostade tre personer livet, inträffade med kort mellanrum i kommunen Mariagerfjord. Men polisen känner inte till om de kan kopplas ihop.

Svårt skadade

De båda skadade flögs i helikopter till Rigshospitalet i Köpenhamn. De vårdas på traumaenheten, och bägge är svårt skadade men inte livshotande.

Området där olyckorna skedde ligger cirka sju mil söder om Ålborg och drygt två mil norr om Randers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.