Polisavspärrning och polisen i centrala Fresno efter händelsen. Foto: TT

Tre döda i skjutning i Fresno i Kalifornien

En man, sedan tidigare efterlyst för en annan dödskjutning, öppnade på tisdagen eld och dödade tre personer vid en bushållsplats i centrala Fresno i den amerikanska delstaten Kalifornien. Den misstänkte gärningsmannen har gripits av polis. Det är ännu inte känt vilka motiv mannen hade, men enligt polis finns indikationer på terrorism.

Tre personer har omkommit efter en skjutning i Fresno i centrala Kalifornien i USA, rapporterar AP.

Skottlossning på tisdagsförmiddagen lokal tid, vid en busshållplats i närheten av ett välgörenhetscenter.

Gripen misstänkt för tidigare mord

En misstänkt gärningsman har gripits av polis på plats.

Den gripne mannen var också efterlyst misstänkt för en dödlig skottlossning utanför ett hotell i staden i förra veckan, då en säkerhetsvakt miste livet.

Polis i Fresno kallar tisdagens händelse för ett ”vansinnesdåd”.

Den lokala polisen har kontaktat den federala polisen FBI för att koppla in dem i utredningen.

Tidigare hatiska utspel

Det är ännu inte känt vilka motiv mannen hade. Men enligt polischefen i Fresno, Jerry Dyer, hade mannen uttryckt hat mot myndigheter och ljushyade människor till tidningen.

Den beväpnade mannen ska också ha sagt ”Allahu Akbar” (Gud är större) i samband med att han lämnade över sig till polisen.

– Det är för tidigt att säga huruvida det här handlar om terrorism. Med tanke på hans uttalande, så kan det absolut indikera detta. Men det gjordes inget uttalande i torsdags när han sköt säkerhetsvakten, säger Dyer till Los Angeles Times.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer