Tre gripna efter tillslag i Bryssel

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har tagits in till förhör efter att polisen gjort husrannsakningar i Bryssel sent på lördagskvällen. Tillslagen är kopplade till en antiterrorism-utredning.

Fyra tillslag genomfördes i Molenbeek, som blev internationellt känt när flera personer som var delaktiga i Parisattacken i november 2015 bodde i området. Inga vapen eller sprängmedel hittades.

Området spärrades av när poliser med maskingevär gick in.

Efter attacken i Paris i november 2015 och självmordsbombningen vid Bryssels flygplats och tunnelbana i mars 2016, har myndigheterna ökat säkerheten och flera tillslag och gripanden har gjorts som en del av utredningarna.

Den belgiskfödde Salah Abdeslam, den enda kände gärningsman som överlevde Parisattacken gömde sig i Molenbeek och greps där fyra månader senare, fyra dagar före attackerna i Bryssel.

Ett 20-tal personer i Belgien anklagas i samband med Parisattackerna. Utredare uppger att Paris- och Brysselattackerna utfördes av samma terrorcell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.