Tre pojkar födda år 2004 har dömts till fängelse efter att ha misshandlat en jämnårig pojke till döds. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Tre pojkar döms till fängelse för mord i Finland

Uppdaterad
Publicerad

De tre pojkar som misshandlade en jämnårig pojke till döds i Finland i december i fjol har dömts till fängelse i Helsingfors tingsrätt.

En av dem döms till fängelse i drygt tio år, en i drygt nio år och den tredje i drygt åtta år för mordet, rapporterar Yle.

Åklagaren, som beskrivit brottet som rått och grymt, hade yrkat på fängelse i tolv, elva respektive 9,5 år.

Det uppmärksammade mordet inträffade i december på ett sjukhusområde i Forsby i Helsingfors. Enligt tingsrätten måste de nu dömda pojkarna ha förstått att deras offer skulle dö av misshandeln, som pågick i över tre timmar.

Alla tre pojkarna, samtliga födda 2004, har nekat till mord men två av dem har erkänt grov misshandel och grovt vållande till annans död. Den tredje har endast erkänt misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.