Tredje person död efter skottdådet i Strasbourg

Uppdaterad
Publicerad

En av de personer som skadades allvarligt under skjutningen på julmarknaden i tisdags har avlidit på torsdagen, enligt åklagarmyndigheten i Strasbourg.

Dödtalet stiger efter skjutningen på julmarknaden i Strasbourg – då en av de allvarligt skadade avlidit. Sammanlagt har nu tre personer dött och tolv skadats, varav flera allvarligt. De flesta av offren är män och de är mellan 20 och 25 år gamla.

Tragedin i Strasbourg inträffade vid 20-tiden på tisdagskvällen då en ensam gärningsman plötsligt öppnade eld mot människor nära den välkända julmarknaden intill katedralen i Strasbourg. Enligt åklagare Rémy Heitz ska vittnen ha uppgett att gärningsmannen ropat frasen ”Allahu Akbar” (gud är större) i samband med skjutningen.

Fyra personer har gripits – men jakten efter den misstänkta gärningsmannen fortsätter. Attacken utreds som terrorbrott. Gränsen mellan Tyskland och Frankrike bevakas av både fransk och tysk polis. Totalt 720 poliser och 500 soldater deltar i jakten. Samtidigt har ytterligare 1300 soldater kallats in för att skärpa bevakningen på bland annat alla julmarknader i landet, enligt AP.

Den misstänkte mannen – som samma dag som attentatet skulle ha gripits av fransk polis – har ett omfattande brottsregister. Enligt Frankrikes vice inrikesminister Laurent Nunez har han gripits hela 27 gånger i Frankrike, Schweiz och Tyskland. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.