Foto: TT

Trump anklagar Clinton för brott

Publicerad

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump går på offensiven mot sin demokratiska rival Hillary Clinton, vars hanterande av e-post fortsätter att gäcka henne. I ett tal i Akron, Ohio, anklagade Trump Clinton för att vara en brottsling.

– Jag har blivit mer och mer chockad över omfattningen av Clintons kriminalitet. Det är kriminellt. Alla vet det, sade Trump, enligt CNN, och kräver att en specialåklagare tar sig an fallet, eftersom FBI och justitiedepartementet inte är att lita på i det här fallet.

E-post släppta

Kommentaren kom i samband med att den federala polismyndigheten FBI offentliggjort 14 900 mejl från utredningen kring hennes hanterande av e-post under tiden som utrikesminister. Där finns exempel som visar på potentiella intressekonflikter med stora donatorer till hennes och hennes man Bill Clintons välgörenhetsorganisation. Bland annat har Saudiarabien skänkt mångmiljonbelopp.

Trump säger att organisationen borde stängas ned.

– De borde ge tillbaka pengarna till en massa länder som vi och de inte borde ta pengar ifrån. Länder som har påverkat henne totalt och också diskriminerar kvinnor och homosexuella och alla andra, säger han i en telefonintervju med Fox.

Tror på vändning

Trump säger att han tror att opinionen är på väg att vända.

– Det är svårt att tänka sig att någon som hon har en god chans att, du vet, en hyfsat god chans att bli president, säger han till Fox.

Bill Clinton försökte att lugna stormen genom att i ett uttalande till anhängare skriva att organisationen bara kommer att acceptera donationer från amerikanska medborgare om Hillary Clinton väljs till president, och att han själv då kommer att kliva av från styrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer