President Donald Trump under det direktsända valmötet i Miami. Foto: Evan Vucci/AP/TT

Trump duckade fråga om konspirationsrörelse

Uppdaterad
Publicerad

President Donald Trump försvarade sin hantering av coronapandemin, då han deltog i ett direktsänt valmöte under natten till fredag.

Presidenten duckade också en fråga om konspirationsrörelsen Qanon, som han fortsatt tvekade att fördöma.

Under natten till fredag har president Donald Trump och Demokraternas presidentkandidat Joe Biden deltagit i varsitt direktsänt valmöte, som ersatte den virtuella debatt som Donald Trump tidigare vägrat ställa upp i.

Såväl Trump som Biden svarade på frågor från väljare under valmötet. För Trumps del rörde det sig om ett 60-tal Floridabor som fick ställa frågor.

”Ni frågar inte Biden om det”

Under valmötet fick Donald Trump bland annat en fråga om vit makt-rörelsen och konspirationsrörelsen Qanon, som presidenten fortsatt tvekade att fördöma.

– Jag har fördömt vit makt-rörelsen i flera år, men ni frågar inte Biden om det. Vad är nästa fråga?

– Jag vet inget om Qanon, jag vet att de är mot pedofili och kämpar mot det men jag vet allt om Antifa och radikala vänstern och hur de bränner ner våra städer. Låt oss inte ödsla hela programmet på det här, sade presidenten.

”Kan inte sitta i en källare”

Donald Trump pressades också på frågan om han inte utsatt andra för risker när han vägrat isolera sig under coronapandemin. Han passade då på att ge en känga till Joe Biden, som under sommaren höll virtuella möten från sin källare.

– Som president måste jag vara där ute, jag kan inte sitta i en källare, säger Donald Trump.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer