USA:s president Donald Trump. Arkivbild. Foto: Carolyn Kaster/TT

Trump försvarar förhållanden i migrantförvar

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump skriver på Twitter att om migranter är missnöjda med förhållandena i de förvar som de har placerats i, så behöver de inte komma till USA.

Tidigare i veckan besökte en grupp demokratiska kongressledamöter anläggningar utefter Texas södra gräns, där migranter som olagligt tagit sig in i USA hålls. New Yorkledamoten Alexandria Ocasio-Cortez har bland annat beskrivit trånga celler, bristande hygien och kränkande attityder från gränspolisen.

Men Trump menar att allt är i sin ordning i förvaren. ”Våra gränspoliser är inte sjukhusanställda, läkare eller sjuksköterskor. Demokraternas dåliga invandringslagar, som enkelt kan åtgärdas, är problemet. Bra jobbat av gränspolisen, över förväntan. Många av dessa olagliga invandrare har det mycket bättre nu än där de kom ifrån”, skriver presidenten i ett annat inlägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.