Donald Trump, republikansk presidentkandidat. Foto: TT

Trump mer skuldsatt än tidigare känt

Uppdaterad
Publicerad

Företag som ägs av den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump har minst 650 miljoner dollar (5,4 miljarder kronor) i skuld. Det är dubbelt så mycket som redovisas av hans kampanjstab, avslöjar The New York Times.

Tidningen anlitade en firma specialiserad på fastighetsinformation för att gå igenom offentliga register rörande mer än 30 av Trumps amerikanska egendomar.

Utöver de 650 miljoner dollarna ”är en betydande del av hans förmögenhet uppbunden av tre passiva partnerskap som är skyldiga ytterligare två miljarder dollar (16,7 miljarder kronor) till en rad långivare”, skriver The New York Times.

Tidningen anklagar inte Republikanernas kandidat Trump för oegentligheter, men konstaterar att undersökningen ”understryker hur mycket av Trumps affärsverksamhet som förblir höljt i ett mystiskt dunkel”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet