President Trump tillsammans med parlamentsledamoten Steve Scalise (i mitten) och vicepresident Mike Pence (till höger) och representanthusets talman Paul Ryan till vänster. Bilden togs i Vita husets trädgård i maj 2017. Foto: TT

Trump: Scalise är en sann vän och patriot

Uppdaterad
Publicerad

President Donald Trump säger i ett uttalande att kongressledamoten Steve Scalise är svårt skadad men kommer att bli fullt återställd.

– Han är en sann vän och patriot. Våra tankar och böner är med honom, twittrade presidenten.

Efter att den republikanske kongressledamoten Steve Scalise sköts i höften vid en baseballträning i Alexandria under onsdagen, meddelar presidenten att han och hans vicepresident Mike Pence följer utvecklingen noggrant.

LÄS MER: Republikansk parlamentsledamot skjuten

Topprepublikan beskjuten i Virginia

– Vi är djupt ledsna över den här tragedin. Våra tankar och böner är med kongressledamöterna, deras personal, Capitol Hill-polisen och räddningstjänst på plats liksom alla andra som berörts, säger Trump i ett uttalande från Vita huset.

Representanthusets talman Paul Ryan gick också ut och talade under kvällen.

– Vi står enade i vårt lidande. En attack mot en av oss är en attack mot oss alla, sade Ryan.

Hyllar polisen: Skulle ha varit en massaker utan dem

Vicepresidenten Mike Pence skriver på Twitter att han och hans fru Karen ber att Steve Scalise och de skadade ska återhämta sig snabbt. ”Våra hjärtan är med dem och deras nära och kära”, avslutar vicepresidenten.

USA:s första dam, Melania Trump tar också till Twitter för att tacka de människor som var först på plats och skyndade för att hjälpa och skydda de som skadades under baseballmatchen.

LÄS MER: Han är toppolitikern som skottskadades

Kentuckys senator Rand Paul hyllar också Capitol Hills polistjänst som var på plats när kongressledamöterna skulle träna inför en årlig välgörenhetsmatch i baseboll.

– Ingen skulle ha överlevt utan Capitol Hill-polisen. Det skulle ha varit en massaker utan dem, säger Rand Paul till CNN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Topprepublikan beskjuten i Virginia

Mer i ämnet