USA:s president Donald Trump när han anländer till Vita huset i Washington den 18 juli 2019. Foto: AP/Carolyn Kaster

Trump tar avstånd från publikens slagord

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump sa på torsdagen att han är oense med de som ropade slagorden ”Skicka tillbaka henne!” på Trumps politiska möte i North Carolina i går kväll. Slagorden var riktade mot den demokratiska kongressledamoten Ilhan Omar.

Under ett politiskt möte på onsdagskvällen i Greenville, North Carolina, gick Donald Trump till verbala angrepp mot de fyra demokratiska kongressledamöter som han i tidigare twittermeddelanden uppmanat att ”åka tillbaka” till ”länderna från vilka de kom”.

Under en passage där presidenten särskilt pekade ut den somaliskfödda politikern Ilhan Omar började publiken högljutt ropa: ”Skicka tillbaka henne”.

På torsdagen sa president Trump att han är oense med de som ropat dessa slagord, skriver Washington Post

”Jag blev inte glad åt skanderandet”, sa Trump.

Stoppa slagorden

När reportrar pressade honom på varför han inte försökte stoppa slagorden riktade mot Ilhan Omar, sa Trump att han försökte stoppa det genom att snabbt fortsätta med sitt tal igen.

”Jag började väldigt snabbt, och kanske vet ni det” sa han. 

Enligt Washington Post började inte presidenten tala direkt, utan var tyst i 13 sekunder efter att slagorden börjades höras.

När Trump fick frågan vad han tror drev slagorden, sa han till reportrarna att de får resa till North Carolina och fråga befolkningen där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.