Arkiv. Donald Trump väntas återfå kontrollen över sina konton på Facebook och Instagram inom de kommande veckorna. Foto: Olivier Douliery/AFP/TT

Trump välkommen tillbaka till Facebook och Instagram

Uppdaterad
Publicerad

Meta välkomnar nu tillbaka Donald Trump till sina plattformar Facebook och Instagram. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Den före detta presidenten stängdes av för två år sedan efter att han hyllat den mobb som attackerade Capitolium i Washington DC den 6 januari 2021, skriver Meta.

Företaget säger att man sedan dess gjort om reglerna för att förhindra att inlägg som uppmanar till våldsamheter får spridning.

Kan stängas av igen

Meta menar att Donald Trump nu får verka på Facebook och Instagram igen eftersom det inte längre finns någon allvarlig risk för allmänhetens säkerhet. Men om Donald Trump på nytt publicerar inlägg som går emot företagets regler kommer han att bli avstängd mellan en månad och två år, beroende på hur grov överträdelsen är.

”Kritik oavsett”

”Vi vet att oavsett vilket beslut vi fattar i det här fallet så kommer vi att få ta emot kraftig kritik. Men ett beslut behövde tas och vi har försökt att göra det på bästa sätt”, skriver Meta.

Donald Trump kommer att få tillbaka sina konton inom de kommande veckorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.