Viktor and Amalija Knavs – nyblivna amerikaner. Foto: TT

Trumps svärföräldrar blev amerikanska medborgare

Uppdaterad
Publicerad

Amalija och Viktor Knavs, föräldrar till USA:s presidenthustru Melania Trump, blev på torsdagen amerikanska medborgare vid en ceremoni i New York.

Paret Knavs är i 70-årsåldern och kommer ursprungligen från Slovenien. De har bott i USA med permanent uppehållstillstånd under en längre tid. Parets advokat Michael Wildes säger till nyhetsbyrån AP att de ansökt om medborgarskap på egen hand och att de inte har blivit särbehandlade på grund av sin svärson. Han bekräftade också att Melania Trump sponsrat deras uppehållstillstånd.

President Trump som för en hård migrationspolitik, har tidigare kritiserat möjligheten för de som fått amerikanskt medborgarskap att sponsra släktingars uppehållstillstånd.

Melania Trump, född 1970 som Melanija Knavs i Slovenien, flyttade till New York 1996 för att arbeta som modell. Hon gifte sig med Donald Trump 2005 och de har sonen Barron tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.