• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrifastighet i Söderbärke, Dalarnas län. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna. Läs mer

Människor bär i väg ett offer från konserten på musikfestivalen Route 91 Harvest. Foto: David Becker/Getty images/TT

Tumult framför scenen när countryfestivalens sista akt avbröts av skottlossning

Publicerad

Minst en gärningsman öppnade eld under sista akten på countryfestivalen Route 91 Harvest i Las Vegas. Klockan var strax innan klockan 23 på söndagskvällen lokal tid.

Alex Rasmussen, som var på musikfestivalen Route 91 Harvest, beskriver i telefon för TT vad som hände.

– Den sista akten för helgen, Jason Aldean, stod på scenen. Vi hörde något som lät som fyrverkerier och tänkte inte mer på det. Men sen var det en till omgång och vi såg att Jason leddes av scenen omringad av vakter.

– Vi var i folkmassan med tusentals personer. Och jag sa till min fru att vi måste ta oss härifrån. Och hela tiden hörde vi många, många skott avlossas med automatkarbinliknande vapen.

”Lät överallt omkring oss”

– Det var tumult, men folk insåg nog inte till en början allvaret. Men skotten kom närmare och närmare. Först lät de som långt borta, men sedan överallt runt omkring oss.

Rasmussen och hans fru tog först en taxi till hotellrummet, och senare till flygplatsen, där han försöker att få tag på en hyrbil. Ryktesspridningen har varit kraftig och många obekräftade uppgifter förekommer.

– Vi har hört att det är flera gärningsmän, och en bomb. Jag tror att vi fortfarande har en situation med aktiva skyttar. Vårt huvudfokus är att så fort som möjligt ta oss ut från Vegas.

Kan finnas flera misstänkta

Las Vegas-polisen har ännu inte förklarat faran över, det är alltså oklart om det finns fler misstänkta. Polisen vädjar via Twitter till folk att inte livesända dramatiken eftersom det kan försvåra polisarbetet.

Flygplatsen McCarran meddelar att trafiken stoppats för tillfället.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer