Turistbåt har kapsejsat i Australien – uppemot 28 skadade

Uppdaterad
Publicerad

En turistbåt har kapsejsat vid Horizontal Falls utanför Kimberleykusten i Australien. Uppemot 28 personer uppges vara skadade varav 12 allvarligt, rapporterar ABC.

Olyckan inträffade på fredagsmorgonen lokal tid. 28 personer, inklusive två besättningsmedlemmar, befann sig ombord på båten. Enligt ABC bistår sjöräddningsflygplan i räddningsarbetet och flera personer har transporterats till ett närliggande sjukhus i Kimberley, som har höjt sin beredskap för att hantera de skadade.

12 personer som bedöms ha mer allvarliga skador har förts till sjukhus i städerna Perth och Broome för vidare behandling, uppger en talesperson för The Royal Flying Doctor Service, enligt ABC.

Kimberleykusten och turistattraktionen Horizontal Falls i västra Australien är ett populärt turistmål. Kusten beskrivs dock som ”förrädisk” då högt tidvatten, strömvirvlar och starka strömmar är vanliga företeelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.