Altare della Patria är ett monument till det enade Italiens första kung. Vid platsen finns också den okände soldatens grav. Till höger syns en av dess fontäner, som de två männen badade i. Foto: Alvesgaspar/Wikimedia Commons & LukeWiller/Wikimedia Commons

Turister nakenbadade i fontän i Rom – söks av polis

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Rom jagar just nu två turister som i helgen klädde av sig och tog ett nakenbad i en av den eviga stadens fontäner – strax nedanför ett krigsmonument. Italiens inrikesminister kallar männen ”idioter” och lovar att ”läxa upp” dem om de väl grips.

Två personer har fångats på mobilfilmer när de den en augustihelg badade och tvättade sig i en fontän på Piazza Venezia i Rom.

De båda männen, som uppges vara engelskspråkiga turister, plaskar leende runt i bara underkläder, tills en av männen drar av sig sina kalsonger och glatt poserar helnaken åt kamerorna.

Bilderna på männen har nu väckt avsky i Italien och även fått reaktioner på högsta politiska nivå, rapporterar BBC.

”Brist på respekt” för krigsmonument

Fontänen som nakenbadet skedde i tillhör Altare della Patria, ett monument till det enade Italiens första kung Viktor Emanuel II. Vid platsen finns också den okände soldatens grav, ett krigsmonument till alla de soldater som stupat i strider för landet.

– Vi ser ett beteende som tyder på dumhet och ignorans, brist på respekt för Roms och Italiens historia, säger stadens vice borgmästare Luca Bergamo i ett uttalande, som fördömer agerandet.

”Italien är inte deras badrum”

Roms poliskår har efterlyst de två männen, som ännu inte har identifierats, och pekar på att agerandet är såväl olagligt som kränkande.

Även Italiens inrikesminister Matteo Salvini har kommenterat händelsen på Twitter:

”Jag vet hur jag ska ’läxa upp’ dessa idioter om de grips. Italien är inte deras badrum!”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer